

Desgranant la mirada
En aquest taller volem desgranar la mirada que dirigim a nosaltres mateixes. Què s’amaga en la nostra mirada? Quins estereotips, cànons de bellesa i quines expectatives heretades fan que aquesta mirada sigui dura o feridora?
Combinem dos llenguatges creatius : la fotografia i l’escriptura expressiva. A través de l’expressió creativa i el treball en grup crearem un espai de reflexió personal i col·lectiu d’aquells conceptes i mandats que s’amaguen en la imatge que tenim de nosaltres mateixes i que (conscientment i inconscientment) ens limiten.

Retrats d’un canvi
Els canvis de vida tenen un efecte domino i sempre afecta més que un àmbit de la nostra vida. Tornar a trobar l’equilibri és un procés.
Utilitzarem el llenguatge de l’escriptura i de la fotografia per a indagar com ens estem movent per la transició: com i què deixem enrere, com vivim el present, i com comencem a reconstruir-nos també des d’una perspectiva feminista.
Ens endinsarem en el què comporten les transicions, els etapes tenen i les oportunitats per al creixement personal.

La caputxeta que ja no hi som
En aquest taller creem un espai de reflexió sobre la socialització de gènere i com els rols i estereotips socials i culturals ens condiciona com a dones.
A través de la lectura del conte “El conte” d’Eva Espinosa i utilitzant diferents eines de la fotografia i l’escriptura, prenen consciència de la «propia motxilla de gènere» per tal de revisar, qüestionar i crear altres possibilitats de ser i estar al món, i amb nosaltres mateixes.
Rere cadascuna de nosaltres hi ha unes vivències molt grans, exposar-les, escoltar-les, acceptar-les, em fa adonar que la realitat és molt més diversa i que aquesta és la riquesa. Obrir la mirada cap a mi em fa diferent, obrir la mirada vers les altres també.
Moltes gràcies Anna i Ingrid!
Algunes fotografies dels projectes, gràcies per deixar-nos compartir les vostres imatges.