Retrats d’un canvi

Els canvis de vida tenen un efecte dòmino: mai es tracta només d’un canvi aïllat, sempre afecta més que un àmbit de la nostra vida. Tornar a trobar l’equilibri és un procés. Aquest procés, la transició de l’abans a l’etapa nova, és un viatge que afecta la nostra manera de veure la vida, i ens canvia a nosaltres.

Durant l’intensiu registrarem i posarem paraules i imatges a aquest viatge des d’una perspectiva feminista, que ens planteja repensar els nostres patrons de comportament i com aquests estan molt vinculats al gènere i la nostra socialització.

Indagarem en com ens estem movent per la transició: com i què deixem enrere, com estem vivint el moment present, i com comencem a reconstruir. Explicarem què comporten les transicions, quines etapes tenen i quines oportunitats ens ofereixen per al creixement personal.

Crearem un espai de reflexió i seguretat per tal de poder compartir les nostres reflexions personals i que al final esdevenen col·lectives per tal de poder avançar en la nostra particular transició. 

La metodologia amb la qual treballarem és vivencial i pràctica. Oferim  eines creatives (escriptura i fotografia) que facin repensar la nostra vida des d’una perspectiva feminista i apoderadora.

El treball en grup per compartir l’experiència, la posada en comú, l’escolta i l’intercanvi de punts de vista entre les dones, és una part fonamental del taller que facilitem.

El fet de ser dues formadores amb trajectòries diverses i alhora complementàries, ens aporta una visió més holística del que està succeint al grup. Ens permet oferir una formació més sensible a les necessitats personals i grupals.

Recursos necessaris

Necessitem una sala polivalent si el fem presencial, que pugui oferir un espai obert per fer alguna dinàmica física amb el grup i la fotografia, una taula amb cadires per la part d’escriptura i espai exterior. També oferim la possibilitat de fer el taller online.

Durada

Entre 6 i 9 hores.